Club

El derbi cau del costat local davant un gran Agullent (3-2)

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

L'Ontinyent 1931 s'ha emportat el primer derbi, de major proximitat, aquesta temporada, en vèncer per 3-2 al CF Agullent. En l'encontre s'han diferenciat molt dos parts, una per cada període de joc, ja que els gols s'han concentrat quasi tots en el primer temps al que s'arribava amb 3-1 i una sensació de superiotat local que feia preveure un final més tranquil. Però com que la tradició futbolística d'Ontinyent està marcada pel patiment, els visitants han retallat distàncies en l'últim minut de temps reglamentari i encara han disposat d'una falta a favor que s'ha saldat sense conseqüències. Mateo Sanchís de penal, i Lluís Felipe per partida doble, han posat el sabor golejador a la vesprada en el primer temps.

Derbi entre agullentins i ontinyentins però, sobretot, entre ontinyentins. I és que el conjunt visitant tenia en les seues files un bon grapat de jugadors d'Ontinyent que junt als seus companys han demostrat una motivació extraordinària per lluitar pel partit. Els primers minuts han estat molt vius, començaven millor els agullentins amb dos avisos. Un tir de Pascual ha anat massa creuat (8') i en un altre de Josep Bernabéu s'han demanat unes possibles mans (11'). La resposta dels blanc-i-negres no es feia esperar però Galán ha rematat desviat un baló penjat a l'esquena de la defensa (15'). Després ho provava Jorge García de lluny amb un tir engaltat que ha eixit elevat (17') i Jordi Mompó havia de respondre en dos temps per atrapar un tir sec d'Alberto Ferrero (21').

I al poc, jugada per a la polèmica. Primer Jordi Mompó ha rebutjat amb dificultats una rematada de cap al segon pal, la jugada ha seguit i una nova rematada en l'àrea ha obligat a Jorge a rebutjar baix pals i a Jordi a atrapar en línia de gol, però els agullentins han enfurit en vore que l'esfèric havia passat la línia, impossible d'interpretar per un col·legiat sense assistents. L'acció ha estat un punt d'inflexió a nivell psicològic per als visitants, que han comès una errada en forma de pena màxima a continuació. Mateo Sanchís era tombat per Vage Karapetyan quan havia retallat en l'àrea abans de rematar i el col·legiat ha assenyalat pena màxima i targeta groga. El búfalo d'Alfarrassí ha tingut sang freda per ajustar un tir ras des dels onze metres que servia pera avançar els seus (28').

Amb el gol han vingut els millors minuts en joc trenat i possessió per als ontinyentins, que han aconseguit el segon en la següent aproximació. Peli ha obert a banda dreta per a Osoro, que ha guanyat línia de fons i l'ha posat al segon pal per a que Lluís Felipe, lliure de marca, rematara al fons de la xarxa (33'). Els de Roberto Bas seguien manant en joc i s'ha arribat a una recta final de primer temps de total bogeria, amb un gol per cada conjunt.

El 3-0 semblava enfonsar totalment als agullentins amb Lluís Felipe de dolç. El jove davanter ha rebut en banda dreta i com un esquiador ha anat deixant enrere rivals com obstacles, fins plantar-se sol davant del porter i superar-lo amb un tir ajustat a la fusta (44'). Embogia el Clariano però els de Rafael Vilaplana no volien dir l'última i han anat al descans retallant distàncies. Pablo Orquín ha aprofitat un desajust defensiu per plantar-se sol davant de Jordi, rebent l'esfèric d'esquenes s'ha girat i ha superat per baix el porter, deixant el partit obert per al segon temps (45').

En el descans era temps de sortejar un sopar per a dos persones al Bar Jauja, i un baló firmat per la plantilla.

Amb el joc reprès els agullentins han començat avisant amb una bona jugada per la dreta que ha finalitzat Pablo Pascual amb una passada de la mort i el tir forçat d'Orquín, atrapat per Jordi (47'). Els entrenadors mourien la banqueta per emportar-se el partit a la butxaca i hi ha hagut un període de temps sense quasi ocasions. Els ontinyentins patien d'imprecisions en la zona de tres quarts, però els visitants tampoc encertaven a aproximar-se amb claredat tot i la major necessitat.

Peli ha fregat la sentència després d'un contracolp però el seu tir l'ha atrapat en dos temps Valiente (63'), com també estaria prop Álex Pascual, entrat des de la banqueta, quan sol davant el porter ha tret un tir ras que ha atrapat en dos temps (70'). Arribada la recta final, i vivint l'encontre amb els nervis a flor de pell des de les banquetes i des de la grada, l'encontre ha guanyat en intensitat.

Aitor Bernabéu ha tingut una de les últimes ocasions amb una rematada de cap que ha atrapat Jordi Mompó (87') i amb el temps d'afegit Ferran Sarrió ha retallat distàncies per posar l'emoció quan ja passaven dos minuts del temps reglamentari. Encara hi ha hagut temps per una nova falta a favor dels agullentins en la que Salva ha resultat amonestat, però la defensa ha estat concentrada per rebutjar el perill i en el contracolp s'ha fregat el quart quan Júnior ha vist com la seua passada la tallava un defensa.

Al remat, una victòria molt treballada, amb clars alt-i-baixos propiciats per un rival en forma, molt intens i amb una extraordinària motivació que de ben segur serà un dels conjunts a trobar-se en la zona alta durant la temporada. Ara és torn de visitar l'Albaidense per l'aplaçament de la primera jornada, un encontre que haurà de jugar-se segurament el 9 d'octubre tot i que divendres es va sol·licitar canviar-lo al dia 10 en ser un dia festiu a la localitat d'Albaida. Després, ja en el cap de setmana, serà moment de retre visita al CFS Racing de Novelda, que segueix sense fer-se a la categoria.

• ???? Ontinyent 1931 CF: Jordi Mompó, Àlex Cambra, Jorge García (Martín Nebot 46'), Marc González, Salva Martínez, Sergio Mateu (Diego Cambra 46'), Alberto Osoro (Júnior 80'), Lluís Felipe, Mateo Sanchis, Ángel Galán (Álex Pascual 65') i Peli.
  • ???? CF Agullent:  Javier Valiente, Josep Bernabéu, Juan Hermoso (Damián Martín 78'), Juanma Insa, Aitor Bernabéu, Pablo Pascual (Ferran Sarrió 50'), Vage Karapetyan (Pablo Orquín 39'), Cristian Torrús, Jorge Pastor (Raúl Ferrero 71'), Alberto Ferrero i Israel.
  • ⚽ Gols: 1-0 Mateo Sanchis (P 29'), 2-0 Lluís Felipe (33'), 3-0 Lluís Felipe (44'), 3-1 Pablo Orquín (45') i 3-2 Ferran Sarrió (90+2')
  • Àrbitre: Diego Soler Martí, va amonestar els locals Jorge García i Salva Martínez, aixina com els visitants Josep Bernabéu, Aitor Bernabéu, Vage Karapetyan i Juan Hermoso, a més de traure la targeta roja a Javier Valiente una vegada conclòs l'encontre.